Uitdammerdijk 14

1026 CP Amsterdam (Durgerdam)

020-490 4563

ofni.[antispam].@doordrijvers.nl

 

Verslag Johan Stam Midwinterkampioenschappen

Geplaatst op 23-10-2017  -  Categorie: Algemeen

Johan Stam Midwinterkampioenschappen 2017

 

Het Johan Stam weekend zit er weer op. Een weekend waarin vele records zijn gesneuveld. 38 standaard lasers en 23 radiaal lasers, blauwe lucht en een temperatuur zo rond de 25 graden op de zondag. Het was al wat onduidelijk waarom er en referentie naar de winter is in de naam van dit evenement, maar nu is echt duidelijk dat de naam kan veranderen. In het deelnemersveld veel masters, maar ook de jeugd was goed vertegenwoordigd, zowel in aantal als in kwaliteit, daarover straks meer.

 

Zowel op de zaterdag als de zondag hebben we 4 wedstijden kunnen varen met tussendoor een lunch aan de kant. Vertrouwd beeld bij de Doordrijvers. Met een overwegend zuiden wind kon het comité een mooie lange baan op het Kinselmeer leggen, de hele lengte kon zo´n beetje worden gebruikt. De start en de baan lagen er telkens goed in, ook dat is een vertrouwd beeld bij de Doordrijvers. Met het start/finish vlot is er veel flexibiiteit en die wordt uitstekend benut.

 

De windcondities tijdens de wedstrijden waren lastig, voldoende draaiingen en drukverschil om plekken te winnen en te verliezen. Daardoor zie je in de uitslagen wel de nodige stijgers en dalers. Behalve bij de overall winnaars van het evenement. Steven Le Fevre bij de radiaal en Stijn Paardekooper bij de standaard, beiden nog lang geen master, maakten de minste fouten en zaten telkens goed voorin of wonnen de wedstrijden. 1e master bij de radiaal is Martien Zeegers Nouwen en Lennart Cnossen 1e master bij de standaard.

 

Het was een mooi weekend zo met zijn allen. Goede wedstrijden en geheel in de sfeer van Johan Stam. Op het water fanatiek en gezellig en behulpzaam op de kant.

 

Martin van Olffen 

Reageren

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

Agenda 2019

Jaarvergadering

Vrij 22 maart - 20.00 uur


Boten uit de loods

Zon 31 maart - 9.45 uur


Kantineschoonmaak

Zon 7 april - tijd volgt

 

 

Eerstvolgende wedstrijd:

Vrij 12 april

Vrijdagavondwedstrijd

aanvang: 19.30 uur


Zat 13/zon 14

Primavera

aanvang: zat - 11.30/ zon - 10.30

 

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

 

Watersportvereniging De Doordrijvers