W.S.V. De Doordrijvers

Uitdammerdijk 14

1026 CP Amsterdam (Durgerdam)

020-490 4563

  ofni.[antispam].@doordrijvers.nl

Watersportvereniging De Doordrijvers

Onze vereniging

Net ten noorden van Durgerdam, midden in natuurgebied Waterland, ligt het Kinselmeer. Aan dit meer, ooit ontstaan door een doorbraak van de Uitdammerdijk, ligt Watersportvereniging De Doordrijvers. Onze vereniging is opgericht in 1937 en biedt nog altijd plaats voor veel watersportplezier!

Zeilen    

Van april tot eind oktober organiseert de vereniging bijna wekelijks zeilwedstrijden voor de Laser-, Optimisten- en Sunfish-klasse. Gemiddeld doen er per wedstrijd zo’n 25 zeilers mee. Deelnemers zijn zowel zeer ervaren wedstrijdzeilers als beginnende zeilers. De sfeer is een mengeling van competitie en gemoedelijkheid. Ook buiten de wedstrijden om wordt er gevaren. Op De Doordrijver zijn geen boten te huur, de meeste leden hebben hun eigen boot.

Met elkaar    

De Doordrijvers heeft geen mensen in vaste dienst. Alle voorkomende werkzaamheden worden door de leden zelf verricht, zoals het beheer en onderhoud van terrein, clubhuis en kantine en de wedstrijdorganisatie. Van alle leden wordt verwacht dat zij zich inzetten voor de vereniging, bijvoorbeeld door mee te doen aan een werkgroep die zich inzet voor het terrein of de club of door een kantinedienst te vervullen.      

Stalling zeilboten

Voor leden is het mogelijk om hun boot te stallen op het terrein. Echter, gezien de grootte van het terrein en het karakter dat wij graag willen behouden, zijn daar wel enkele voorwaarden aan verbonden.     

Huisjes

Op het terrein van De Doordrijvers staat een aantal kleine huisjes. Veel leden overnachten hier in de weekenden en vakanties om van de vereniging en de omgeving te genieten. Als lid kun je in aanmerking komen voor zo’n huisje.        

Clubblad 'De Doordrijver' & nieuwsbrief  

Eens per jaar verschijnt ons digitale clubblad 'De Doordrijver'. Daarnaast wordt met enige regelmaat een nieuwsbrief per e-mail aan de leden verstuurd. Leuke kopij, bijvoorbeeld wedstrijdverslagen, voor het clubblad, de website of de nieuwsbrief kan per e-mail naar de redactie worden gestuurd. 

Clublied

Klik hier voor het clublied

Medium kinselmeer
27
IMG 0389
Snoeiafval opruimen doordrijvers 2014 11 22 11 17 52
IMG 0061
DSC02014

Agenda 2019

Eerstvolgende wedstrijd:

Seizoen 2019 is afgelopen.

Medio april 2020 start het nieuwe seizoen

 

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.