Welkom bij De Doordrijvers!

Net ten noorden van Durgerdam, midden in natuurgebied Waterland, ligt het Kinselmeer. Aan dit meer, ooit ontstaan door een doorbraak van de Uitdammerdijk, ligt Watersportvereniging De Doordrijvers. Onze vereniging is opgericht in 1937 en biedt nog altijd plaats aan veel watersportplezier! Van april tot eind oktober organiseert de vereniging bijna wekelijks zeilwedstrijden voor de Laserklasse. Maar ook de Sharpie-, Spanker-, Optimisten- en Sunfish-klasse zeilt bij ons. Voor de Laserklasse is er een wekelijke competitie, het vrijdagavondklassement, waar elke zeiler, beginend of ervaren aan mee kan doen. Daarnaast worden er tal van andere wedstrijden georganiseerd.

De sfeer bij De Doordrijvers is een mengeling van competitie en gemoedelijkheid. Winnen op het Kinselmeer is niet makkelijk, het niveau is hoog maar iedereen heeft een kans. Na de wedstrijden worden de races vaak uitgebreid geanalyseerd aan de bar met een drankje in de hand en de nodige humor.

Ook op niet wedstrijddagen biedt de Doordrijvers een geweldig decor om een mooie dag door te brengen op het water van het Kinselmeer. Kom vooral eens langs en ervaar het zelf!

 
dji-0602

Zeilen bij de Doordrijvers

Van het voorjaar t/m het najaar organiseert de vereniging bijna wekelijks zeilwedstrijden voor de Laserklasse. Gemiddeld doen er per wedstrijd zo’n 25 zeilers mee. Deelnemers zijn zowel zeer ervaren wedstrijdzeilers als beginnende zeilers. Naast onze competitie op vrijdagavond zijn er nog tal van weekendwedstrijden. Een race duurt ongeveer een uur. Op De Doordrijver zijn geen boten te huur, alle leden hebben dan ook hun eigen boot. Lees verder...

Met elkaar!

De Doordrijvers heeft geen mensen in vaste dienst. Alle werkzaamheden worden door de leden zelf verricht, zoals het beheer en onderhoud van het terrein en het clubhuis. Maar ook de kantinediensten en de werkzaamheden binnen de verschillende commissies worden door de leden zelf opgepakt. Van iedereen wordt dan ook verwacht dat hij/zij zich inzet voor de vereniging. Je bent vrij om te kiezen wat voor type werk je wilt doen. Lees verder...

Hoe ziet een verenigingsjaar er uit?

Gedurende het gehele jaar organiseert de vereniging verschillende evenementen en activiteiten zoals de seizoensopening en -sluiting en zijn er een aantal tradities die elk jaar in ere worden gehouden zoals de nieuwjaarsborrel. Omdat we bij De Doordrijvers alles zelf doen is je aanwezigheid bij een deel van deze activteiten verplicht. In een overzicht nemen we je mee hoe een jaar bij De Doordrijvers er uit ziet.         Lees verder...

 

Botenstalling en ligplaatsen

Voor leden is het mogelijk om hun boot te stallen op het terrein. In de zomermaanden liggen de boten op het grasveld waarbij iedere boot zijn eigen ligplaats heeft. Grotere boten liggen in het water in de haven. Ook zijn er een aantal ligplaatsen in de loods. Voor deze ligplaatsen werken we met een wachtlijst. In de wintermaanden gaan alle boten de loods in.   

Huisjes

Op het terrein van De Doordrijvers staan een aantal kleine huisjes. Deze huisjes zijn van leden zelf. Van april t/m oktober kan er overnacht worden om zo in de weekenden en gedurende vakanties van de vereniging en de omgeving te genieten. Als lid kun je in aanmerking komen voor zo’n huisje. Hiervoor werken wij met een wachtlijst.

Clubblad en andere communicatie

Alle communicatie met de leden verloopt via de website en e-mail. Eens per jaar, in aanloop naar de jaarvergadering, verschijnt ons digitale clubblad 'De Doordrijver'. In het clubblad staan alle stukken t.b.v. de vergadering. Leuke kopij voor de website, bijvoorbeeld een wedstrijdverslag, kan per e-mail naar de redactie worden gestuurd. 

loods
IMG 0061
DSC02014
 
 

Contact


 Adres

      W.S.V. De Doordrijvers

      Uitdammerdijk 14

      1026 CP Amsterdam (Durgerdam)

 Telefoon

        020 490 4563 

  E-mail

       ofni.[antispam].@doordrijvers.nl

  Website

       eitcader.[antispam].@doordrijvers.nl

 

Maps


 

Watersportvereniging De Doordrijvers

Onze adverteerders


 

 
 

 

 W.S.V De Doordrijvers 2020