header6

(Wedstrijd) zeilen op het Kinselmeer

Het hele jaar door wordt er veel gevaren bij De Doordrijvers. Van april t/m oktober zijn er bijna wekelijks wedstrijden.

Op circa 14 vrijdagavonden wordt er gestreden om het vrijdagavondklassement. De races starten om 19.30 uur en duren ongeveer een uur. Iedereen kan deelnemen of je nou een gevorderde zeiler bent of een beginner. Laser standaard en Radiaal starten tegelijk en worden ook in één gezamenlijke uitslag opgenomen. De starts zijn doorgaans vanaf ons startvlot. Omdat het meer niet heel groot is, ben je vanaf de kant snel bij de startlijn. 

 

Daarnaast is er ongeveer 1 keer per maand een wedstrijd op een zaterdag of zondag. We varen op deze dagen minimaal 3 wedstrijden en we sluiten af met een prijsuitreiking. Naast prijzen voor de top van het veld hebben wij bij de Doordrijvers ook de befaamde middenprijs voor de zeiler die halverwege het klassement eindigt.

Bij de weekendwedstrijden wordt, afhankelijk van het aantal deelnemers, in twee aparte velden voor Standaard en Radiaal gevaren.

 

We beginnen en eindigen ons zeilseizoen altijd met een 2-daags weekendevenement. In het voojaar is dat de Primavera en in het najaar het Johan Stam Midwinterkampioenschap. Deze evenementen staan tevens op de nationale zeilkalender en zijn dan ook vaak druk bezochte evenementen met soms wel meer dan 50 boten aan de start. Tijdens deze evenementen worden er minimaal 5 wedstrijden gevaren.

 

Bekijk onze wedstrijdkalender voor een overzicht van alle wedstrijden.

 

Voorafgaand aan de seizoensstart organiseren we vanuit de vereniging circa 4 traningsmiddagen om iedereen klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Bij alle trainingen kan iedereen aansluiten. Daarnaast gaan veel leden op eigen initiatief met elkaar trainen.  Via een Whatsapp groep houden we elkaar op de hoogte.

 

De vereniging bezit niet over een verenigingsboot die geleend kan worden. Elk lid heeft dan ook zijn eigen boot. Wil je mee doen neem dan je eigen boot mee of vraag er een te leen van iemand.

 

 

startvlot

Alle wedstrijden starten we in principe altijd vanaf het startvlot. Het vlot, dat we zelf gebouwd hebben, kan zelfstandig varen waardoor we snel en gemakkelijk kunnen reageren op windshifts.

 

Het Johan Stam Midwinterkampioenschap

Johan Stam is één van de grondleggers van het huidige laser zeilen bij De Doordrijvers. Johan was de allereerste Doordrijver met een laser  in een tijd waarin de Vrijheid klasse de boventoon voerde op het Kinselmeer. Johan maakte andere zeilers enthousiast voor de laser en het zeilen van wedstrijden in deze klasse. Dit avontuur is uitgegroeid tot het laserzeilen zoals we dat tegenwoordig kennen. Johan voorzag iedereen gevraagd en ongevraagd tips en adviezen en hij hielp beginnelingen op weg met de laser. Naast het zeilen heeft Johan ook veel voor de vereniging gedaan en betekend.

Na zijn overlijden in 2015 is als eerbetoon het laatste zeilevenement van het jaar hernoemd en het draagt sindsdien de naam ‘Johan Stam Midwinterkampioenschap’. De winnaars van het evenement krijgen een beeldje uitgereikt dat het Kinselmeer verbeeldt met daarin een laser, de grote passie van Johan.

 

f2aa7b66-9440-11e6-9520-525400fcffff-thumb
johan-stam
 
 

Contact


 Adres

      W.S.V. De Doordrijvers

      Uitdammerdijk 14

      1026 CP Amsterdam (Durgerdam)

 Telefoon

        020 490 4563 

  E-mail

       ofni.[antispam].@doordrijvers.nl

  Website

       eitcader.[antispam].@doordrijvers.nl

 

Maps


 

Watersportvereniging De Doordrijvers

Onze adverteerders


 

 
 

 

 W.S.V De Doordrijvers 2020