Freek de Miranda beste Doordrijver tijdens het “2022 Laser Master met Kaag-Finnjol korte-baan”

Geplaatst op 28-03-2022  -  Categorie: Algemeen

Tijdens prachtige weersomstandigheden hebben zeven Doordrijvers op 26 en 27 maart 2022 meegedaan aan de korte baan wedstrijden op de Kaag.

Met 12 wedstrijden in twee dagen een ware slijtage slag waarbij de zeilers beide dagen gemiddeld 4 uur op het water verbleven met een comité dat steeds snel doorstartte waardoor de achterblijvers regelmatig geen tijd hadden om zelfs maar te eten, drinken of plassen.

 

De omstandigheden op de Kaag zijn vergelijkbaar met die op de Braassem met hele grote winddraaiingen en windbanen, waardoor dit evenement een goede voorbereiding was op het komende Open Nederlands Kampioenschap Masters ( www.lasermasters.nl ).

 

Zoals gewoonlijk was Eduardo van Vianen niet te houden en werd dan ook met afstand 1ste.

Freek de Miranda zat regelmatig te mopperen dat het zeilen niet naar verwachting verliep, maar omdat  hij de minste fouten maakte nam hij de 2de prijs mee naar huis.

Martin van Olffen draaide zoals gewoonlijk “geruisloos” zijn rondjes mee en pakte daarmee de 3de plek.

 

De volgende zaken mogen zeker niet onvermeld blijven:

  • Hein van der Lingen wist voor het eerst in zijn carrière voor zijn grote vriend en collega Piet Bankersen te eindigen. Omdat ze op hetzelfde kantoor tegen over elkaar zitten, heeft Piet de gehele maandag tegen een enorme “grijns” aan moeten kijken.
  • Elias Ott was in een hevige onderlinge strijd gewikkeld met de beroemde “Mark Kalf”. Mede omdat Elias twee keer binnen het 1 minuut signaal over de lijn lag (Ufd) kwam Mark Kalf als overwinnaar uit deze strijd.
  • In race 10,  terwijl de rest van het veld ging finishen, maakten Martin van Olffen en Wilmar Groenendijk nog een extra rondje. Omdat Martin en Wilmar als Notaris en Advocaat hun geld verdienen met “dossier kennis”, waren Piet Bankersen en ondergetekende er van overtuigd dat de rest van het veld het fout moest hebben en voeren als makke schapen achter beide heren aan. Onterecht bleek later en een bewijs dat je nooit blind moet varen op Notarissen en Advocaten en zelf na moet blijven denken.
  • Het was erg gezellig op de Kalf trailer dankzij “barman” Mark en heel belangrijk …… wat op de trailer besproken is, blijft op de trailer ?.

 

Voor de uitslagen zie: https://www.manage2sail.com/nl-NL/event/LM20220326#!/results?classId=bff6e1eb-31a7-4604-9e3f-bc94ac3605b2

 

Volgend jaar weer. Zet het laatste weekend van Maart 2023 maar alvast in de agenda.

César Sierhuis 

Reageren

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 

Contact


 Adres

      W.S.V. De Doordrijvers

      Uitdammerdijk 14

      1026 CP Amsterdam (Durgerdam)

 Telefoon

        020 490 4563 

  E-mail

       ofni.[antispam].@doordrijvers.nl

  Website

       eitcader.[antispam].@doordrijvers.nl

 

Maps


 

Watersportvereniging De Doordrijvers

Onze adverteerders


 

 
 

 

 W.S.V De Doordrijvers 2020