Leden van Amsterdamse zeilclub De Doordrijvers massaal aanwezig tijdens NK Masters

Geplaatst op 19-09-2021  -  Categorie: Algemeen

Van 10 t/m 12 september waren er maar liefst 24 leden van de Amsterdamse zeilclub De Doordrijvers aanwezig tijdens het Nederlands kampioenschap voor de Masters (Leeftijdscategorie 35+). Voor de kust van Hoorn deden 115 deelnemers uit 11 landen mee.

De strijd mocht met recht pittig genoemd worden, de wedstrijddagen werden gedomineerd door uitdagende weersomstandigheden zoals onweer, windstilte, flinke windstoten en een heuse windhoos op vrijdag. Gelukkig boog het noodweer op tijd af en kon de organisatie opgelucht ademhalen. Verder kregen de deelnemers naast de onderlinge strijd, op de finale dag maakten zelfs 10 toppers nog aanspraak op de overwinning, ook te maken met hardnekkig wier, een fanatieke maar rechtvaardige jury en structureel naar rechtsdraaiende wind.

De afvaardiging van Watersportvereniging De Doordrijvers, die fanatieke maar gemoedelijke zeilclub aan het Kinselmeer tussen Ransdorp en Durgerdam, bleek de aansluiting met de (inter)nationale zeiltop helaas tijdelijk verloren te zijn. In de Laser standaard klasse wist Lennart Cnossen, de 3 wedstrijden (van de 6 gevaren races) die hij wel reglementair wist te finishen, weliswaar sterk voorin te varen, maar hij moest nog even afleren te pompen. Onder streng toezicht van Belgisch jurylid Joep Straus is hij een goede leerling gebleken en zegt zijn voor de windse techniek inmiddels aangepast te hebben. De beste Doordrijver in de standaard werd Koen Verhart op de 12de plaats overall. 8e Nederlander.

In de Laser Radial is Doordrijver Piet Bankersen, na flink wat trainingsuren op de NK-locatie, netjes op de 4de plaats overall geëindigd.

De Nederlandse titels in 3 categorieën gingen uiteindelijk naar: Lorenzo Cerretelli uit Italië (Laser Standaard), Rinse Ubbink uit Groningen pakte de overall titel in de Laser Radial en Zilla Fokke uit Loosdrecht de titel bij de dames.

Alle resultaten en mooie foto’s van Marianne Lenos zijn te vinden op: www.lasermasters.nl

Doordrijvers hebben eer hoog te houden
Als we naar de resultaten van de afgelopen 25 jaar kijken, waarin diverse nationale titels door clubleden werden gewonnen, dan hebben de sympathieke zeilers van De Doordrijvers nog wat te evalueren. De eerste conclusie is dat er weer vaker op de hogere golven van het IJsselmeer getraind moet worden. De vrijdagavond- en zondag wedstrijden op het Kinselmeer met steeds zo’n 30 deelnemers zijn dan een hele goede en vooral gezellige basis, maar als straks de dijk naar het Markermeer weer begaanbaar is, dan gaan we ook weer graag met een groepje het grotere water op. Wat dat betreft blijven de faciliteiten optimaal aanwezig en zullen we iets vaker de knusheid van de club moeten verruilen voor het ruime sop aan de andere kant van de dijk!

Volgend jaar 26 t/m 29 mei 2022 nieuwe ronde nieuwe kansen tijdens het NK op de Braassemmermeer bij Roelofarendsveen.

Zeilen bij de Doordrijvers?
Wil je in de toekomst ook wel eens deelnemen aan het NK Masters of eerst op een gemoedelijk niveau instappen bij de club? Dat kan, er is een clubboot waarin je een keer kunt trainen of aansluiten bij de wedstrijdjes. Genoeg zeilers van ieder niveau aanwezig die je graag vooruithelpen.
Heb je een nog een klein beetje zeilervaring uit het verleden en stap je graag weer in, dan ben je meer dan welkom. Stuur een mail naar ofni.[antispam].@doordrijvers.nl of kijk op www.doordrijvers.nl

 



 

Reageren

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 

Contact


 Adres

      W.S.V. De Doordrijvers

      Uitdammerdijk 14

      1026 CP Amsterdam (Durgerdam)

 Telefoon

        020 490 4563 

  E-mail

       ofni.[antispam].@doordrijvers.nl

  Website

       eitcader.[antispam].@doordrijvers.nl

 

Maps


 

Watersportvereniging De Doordrijvers

Onze adverteerders


 

 
 

 

 W.S.V De Doordrijvers 2020