Martijn Ozinga beste Nederlander tijdens het EK Laser Masters 2022 in L’Escala Spanje.

Geplaatst op 20-10-2022  -  Categorie: Algemeen

Een ongekend aantal Nederlanders, 45 zeilers waaronder 14 Doordrijvers en niet te vergeten Marcus Ochs (SUI) en Carlos Echavarri (ESP), waren afgereisd naar het EK in Spanje. Hiermee was Nederland samen met Spanje (ook 45 deelnemers) de grootste groep zeilers in een totaal aantal van 256 deelnemers.

Acht Nederlanders wisten binnen de 1ste tien van hun categorie te eindigen. Martijn Ozinga werd de beste Nederlander met een 4de plek bij de Master Laser Standaard (ILCA7), Freek de Miranda en Henk Wittenberg behaalden ieder een 5de plek in respectievelijk de Master Laser Radiaal en Legend Laser Radiaal (ILCA6).

 

De zeilers konden iedere dag gedurende vijf wedstrijd dagen genieten van twee wedstrijden per dag met een gemiddelde windkracht van 2 tot 3 Bft en mooie golven. De omstandigheden waren moeilijk met windbanen die zomaar 20 graden van richting konden verschillen en dan regelmatig 10 tot 15 minuten konden blijven staan. Dit betekende dat je op het juiste moment zowel in het voor als aan de windse rak in  juiste windbaan terecht moest zien te komen. Gezien de uitslagen had iedereen, ook de zeilers voorin, hier moeite mee, maar ondergetekende was tot op de laatste dag zelden in staat het juist ritme te vinden. “Timing Sierhuis” zou Lennart Cnossen gezegd hebben.

 

De gezelligheid op de kant had ik ook deze keer niet willen missen, met bier en pasta toe na iedere wedstrijd, ’s morgens koffie bij de camper van Henk en Rina Wittenberg, een mooi privé feest op het terras van de “KWVL villa” met een prachtig “laser lied” van Hans van Aanholt, heerlijk vis eten met onder meer de Spanjaarden en Rotterdammers, de whisky van Mark Kalf drinken en niet te vergeten op de haven slapen in mijn auto.

 

Voor alle uitslagen, foto’s (van onder andere Thom Touw) en filmpjes zie: https://eurilca.org/final-results-2022-eurilca-master-europeans/

César Sierhuis 

Reageren

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 

Contact


 Adres

      W.S.V. De Doordrijvers

      Uitdammerdijk 14

      1026 CP Amsterdam (Durgerdam)

 Telefoon

        020 490 4563 

  E-mail

       ofni.[antispam].@doordrijvers.nl

  Website

       eitcader.[antispam].@doordrijvers.nl

 

Maps


 

Watersportvereniging De Doordrijvers

Onze adverteerders


 

 
 

 

 W.S.V De Doordrijvers 2020