Online wedstrijdregels van Henk Plaatje

Geplaatst op 01-05-2018  -  Categorie: Algemeen

ENKHUIZEN- Onder wedstrijdzeilers laat de kennis van de regels nog wel eens te wensen over. Toch is het belangrijk dat als je aan wedstrijden meedoet, dat je  op de hoogte bent van de regels.

In samenwerking met Henk Plaatje, auteur van onder meer het Regelschrift en bekend van de Regelwijzer, heeft Watersport-TV een online reglementscursus gemaakt. In de serie 'Wedstrijdzeilen volgens de regels' behandelt Henk door middel van veel animaties en bewegende beelden de belangrijkste regels en beperkingen. De serie bestaat uit vijf afleveringen waarin telkens een aspect van deel 2 van het officiële wedstrijdreglement wordt uitgelegd.

Door animaties en beelden wordt alles heel inzichtelijk. Je ziet direct wat met een bepaalde regel wordt bedoeld. In de eerste aflevering staan bijvoorbeeld de vier voorrangsregels centraal. Begrippen als loef-en lij, vrij voor en vrij achter en overlap komen aan de orde.  In de volgende afleveringen volgen de algemene beperkingen, de start en startprocedures en hoe te handelen bij het indewindse-en bovenwindse merkteken. Na iedere aflevering kun je eenvoudig je regelkennis testen door naar www.watersporttest.nl te gaan waar je specifieke vragen over situaties en regels aantreft. 

De serie is dusdanig opgezet dat het zowel voor de beginnende als de gevorderde wedstrijdzeiler leuk en vooral informatief en leerzaam is, om te volgen. Veel watersportverenigingen, trainers en instructeurs zullen de serie gebruiken als lesstof voor hun wedstrijdzeilende leden.  De eerste aflevering gaat woensdag 28 maart online op www.watersport-tv.nl.  Vervolgens volgt iedere week op woensdag een nieuwe aflevering. Na afloop van de reeks kun je alle vijf afleveringen altijd terugzien op Watersport-TV en het WTV-YouTube kanaal. 

Reageren

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 

Contact


 Adres

      W.S.V. De Doordrijvers

      Uitdammerdijk 14

      1026 CP Amsterdam (Durgerdam)

 Telefoon

        020 490 4563 

  E-mail

       ofni.[antispam].@doordrijvers.nl

  Website

       eitcader.[antispam].@doordrijvers.nl

 

Maps


 

Watersportvereniging De Doordrijvers

Onze adverteerders


 

 
 

 

 W.S.V De Doordrijvers 2020