Twee terechte winnaars bij de Dutch Masters ILCA.

Geplaatst op 23-05-2023  -  Categorie: Algemeen

Het Open Nederlandse Kampioenschap ILCA Masters begon op de Hemelvaartsdag heel relaxt. Het leek wel of de 120 zeilers afkomstig uit 12 landen nog niet besefte dat ze zich uiterlijk om 13.00 uur een eind verder op de Beulakerwiede op de startlijn zouden moeten melden. Langzaam maar zeker in een steeds hoger tempo werden de bootjes te water gelaten. Steeds volgens het ritueel: De boot er in. Waar leg ik die vast? Oei waar laat ik mijn strandtrailer? Stik dat lijntje zit los ! Dankzij de inzet van een aantal, let wel, behulpzame dames werd de hele mammoet operatie, 120 bootjes te water, in iets meer dan een half uur afgrond. Het Open Nationaal Kampioenschap voor de ILCA 6 en 7 was begonnen.

 

De 1e dag, Hemelvaartsdag, was een dag met windkracht net aan 3 uit het noordoosten. Echt iets voor de attente zeilers die blijven fijn tunen. Dat betekent op tijd in de eerste rij starten. Kiezen langs welke kant je naar de bovenboei gaat en je vervolgens vrij varen. Steeds letten op windstroken. Het leverde tal van verrassingen op. De meeste constante zeilers waren zoals altijd spekkoper.

Bij de ILCA 7 gaven twee zeilers onmiddellijk hun visite kaartje af. Eduardo van Vianen van de NED 179398 en Alan Davis van de GBR 220433 stonden aan het eind van de dag respectievelijk 1 en 2. Onmiddellijk gevolgd door Lutz Hirsch van de GER 215514.

Bij de ILCA 6 waren Ian Jones met de GBR 219670 en de Martin van Olffen met de NED 221737 respectievelijk 1 en 2. Gevolgd door Freek de Miranda met de NED 221371.

Dag twee, de vrijdag, bracht een iets sterkere wind met duidelijke stroken met wind op het water en nog steeds flauwtes. Op eens melden zich zowel bij de ILCA 6 als 7 nieuwe kanshebbers. Echter één zwaluw maakt nog geen zomer.

Dag 3, de zaterdag bracht echter duidelijk andere omstandigheden. De wind in de basis een ruime windkracht 3 met soms een dikke windkracht 5 in de ruim aanwezige vlagen gooide het veld opnieuw door elkaar. Omgeslagen boten. Hier en daar schade en daardoor opgeven. De pijp aan Maarten geven omdat je te moe bent. Het hoort er allemaal bij in zo’n lange serie van 10 wedstrijden.

Op de laatste dag, zondag, was het bij de ILCA 7 voor de kampioen een gelopen race. Even uitvaren en geen fouten maken. Gezien de weersomstandigheden was dat goed te doen. Eduardo van Vianen ( NED 179398) werd overtuigend Nederlands Kampioen met liefst 29 punten voor sprong op Alan Davis (GBR 220433). Koen Verhart ( NED 202336) werd verdiend nummer 3 . Na een matige 1e dag werkt hij zich naar voren.

 

Bij de ILCA 6 werd er tot en met de laatste race nog serieus gevochten om plaats 1 en 2. Het werd stuivertje wisselen. Freek de Miranda (NED 22137) moest zijn 1e plaats afstaan. Ian Jones (GBR 219670) werd met een nipte 4 punten voorsprong Nederlands Kampioen. Terry Scutcher (GBR 162576) werd nummer 3. Ook hij wist zich knap te herstellen van zijn start met een drietal matige wedstrijden.

 

Als organiserende vereniging kan de Zeilvereniging Belterwiede tevreden terugkijken. Met slechts een enkele herstart, geen protesten, geaccepteerde uitslagen en tevreden deelnemers leverde het team van de wedstrijdleider Dirk Evers een topprestatie. 

Reageren

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 

Contact


 Adres

      W.S.V. De Doordrijvers

      Uitdammerdijk 14

      1026 CP Amsterdam (Durgerdam)

 Telefoon

        020 490 4563 

  E-mail

       ofni.[antispam].@doordrijvers.nl

  Website

       eitcader.[antispam].@doordrijvers.nl

 

Maps


 

Watersportvereniging De Doordrijvers

Onze adverteerders


 

 
 

 

 W.S.V De Doordrijvers 2020